Old Monk Rum
slider slider slider slider

OLD MONK ром 7 річної витримки

Найперший ром з'явився, за однією з версій, в Стародавніх Китаї та Індії. Тоді він був мало схожий на благородний спиртний напій, незвичайним смаком якого зараз насолоджуються тисячі поціновувачів хорошого алкоголю по всьому світу.

На батьківщині рому - Індії - його виробляють з давніх часів. Ніхто не зможе сказати Вам точно, коли саме з'явився цей алкогольний напій, однак те, що у нього багата історія довжиною в кілька століть (а може, і тисячоліть!) ні в кого не викликає сумнівів. Індійський ром завжди користувався великою популярністю у шанувальників цього напою - за їхніми словами, в його смаку відчувається щось близьке, рідне і привабливе, що робить його особливим.

Для багатьох шанувальників незвичайних спиртних напоїв індійський ром Old Monk давно вже став «улюбленцем». Його яскравий смак, що запам'ятовується нікого не може залишити байдужим, адже його утворюють не тільки різні інгредієнти, що входять до його складу, а й багата історія, в якій було чимало подій, які залишили відбиток в «біографії» всього людства.

Виробляється в Мохан Нагар, округ Газіабад, штат Уттар-Прадеш. Продається у всіх частинах Індії та в 25 країнах (включаючи США, Англію, Німеччину, Японію, Україну та ін.), А також є третім в світі за обсягом продажів серед аналогічних алкогольних напоїв. Вперше цей ром був офіційно продегустований 19 грудня 1854 року, а масове виробництво почалося в 1935 році.

Нагороджений золотою медаллю Monde World Selections в 1982р.


ЯКІСТЬ ПРОДУКТА

Як відомо, ром виробляють з продуктів, які залишаються після видобутку цукру з цукрової тростини. Тому смак напою відрізняється в різних країнах. Адже цукрова тростина не скрізь однакова. Крім того, різняться рецептури, смаки і кліматичні умови. Індійський варіант не схожий на кубинський або ром з будь-якої іншої країни. Цукрову тростину для нього збирають у високогірних районах. До його складу додають багато прянощів та фруктів.

Якщо говорити виключно про ром Old Monk, то це високоякісний представник класичного індійського рому. Він ароматний, густий і володіє багатим букетом смаків, як все в Індії.

Темний ром, змішаний з 7-річних, з додаванням і більш витриманих 12-річних, дистилятів. Унікальний оксамитовий смак з відтінком ванілі, ароматом карамелі і післясмаком шоколаду. Складається тільки з натуральних компонентів, автентичний, перевірений часом процес виробництва.

Технологія виготовлення 7-ми річного темного рому «Old Monk» індійською компанією «Mohan Meakin Ltd.» виглядає наступним чином:

  1. Збір цукрової тростини;
  2. Відділення нижньої частини стебел;
  3. Подрібнення;
  4. Віджим;
  5. Фільтрація;
  6. Кристалізація соку;
  7. Бродіння;
  8. Ферментація браги;
  9. Перегонка з додаванням пряних трав;
  10. Витримка в дубових бочках;
  11. Розведення отриманого спирту водою;
  12. Витримка в дубових бочках не менше 7 років;
  13. Купажування.

Розливається в пляшки ємністю чотирьох обʼємів: 180 мл, 350 мл, 750 мл і 1000 мл.

Оригінальна за формою рельєфна пляшка, що захищає від підробок і забезпечує високу впізнаваність продукту на полиці магазину. Поставляється окремо і в подарунковій упаковці (тільки для 750 мл).

Приваблива для 7-ми річного темного рому ціна, значно нижче аналогів, при тому ж рівні якості продукту. Міцність 42,8%

 

Old Monk Rum